Universiteit Leiden

nl en

Esteban Szmulewicz spreekt op online seminar van International IDEA en CED (Chile)

Op 18 januari sprak Esteban Szmulewicz, promovendus binnen de afdeling Staats- en Bestuursrecht, op een online seminar met als onderwerp 'Comments on the International IDEA report: the state of democracy in the world and the Americas in 2023. New checks and balances'.

Het rapport introduceert het concept van nieuwe instellingen en controlemechanismes tijdens uitdagingen op het gebied van integriteit, verantwoording en de rechtsstaat in verschillende landen. Het richt zich ook op Noord- en Zuid-Amerika, waar er sprake is van positieve vertegenwoordiging en participatie, maar waar de rechtsstaat en machtenscheiding nog steeds een uitdaging vormen.

Lees het volledige artikel op de Engelse site.

Voor de Engelse versie van het IDEA rapport, klik hier.

Om de opname van deze sessie [in het Engels] inclusief vraagronde en afsluitend debat terug te kijken, klik hier.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.