Universiteit Leiden

nl en

Albert van Marwijk Kooy benoemd tot voorzitter van de geschillencommissie bij de GIP

Per 1 januari is de Geschilleninstantie Pensioenfondsen (GIP) opgericht. Albert van Marwijk Kooy is voorzitter van geschillencommissie, die onderdeel uitmaakt van de GIP.

De GIP en de geschillencommissie hebben de taak pensioengeschillen tussen deelnemers en pensioenfondsen te behandelen, eenzelfde functie als het KIFID voor banken, verzekeraars en andere financiƫle diensten.

De aanleiding voor de oprichting van deze onafhankelijk geschilleninstantie is de per 1 juli 2023 in werking getreden Wet Toekomst Pensioenen en, meer precies, de grote transitie die als gevolg daarvan uiterlijk 1 januari 2028 moet worden afgerond.

Foto: Scott Graham via Unsplash

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.