Universiteit Leiden

nl en

Lydie Cabane onderzoekt in haar boek hoe Zuid-Afrikaanse staatsbureaucratie reageert op rampen

Lydie Cabane, universitair docent Crisisbeheersing aan het Institute for Security and Global Affairs, heeft onlangs het boek 'The Government of Disasters' uitgebracht. In dit boek onderzoekt ze hoe de Zuid-Afrikaanse staatsbureaucratie reageert op rampen.

Waar gaat je boek over?

Lydie: 'Het boek geeft de geschiedenis van rampenmanagement in Zuid-Afrika weer. Het kijkt naar hoe experts, professionals en beleidsmakers het rampenbeleid vormgaven en implementeerden vanaf de twintigste eeuw tot nu, en daarmee bijdroegen aan de staatsvorming. Het theoretiseert de politiek van bescherming en laat zien hoe objecten van bescherming verschuiven afhankelijk van politiek en instituties. Zoals de aandacht die verschoof van kritieke infrastructuren en blanken tijdens de Apartheid naar het milieu en (zwarte) kwetsbare bevolkingsgroepen in democratische tijden. Het boek belicht ook de vaak miskende rol van deskundigen uit Afrika, Latijns-Amerika en Aziƫ bij het vormgeven van het wereldwijde rampenbeleid.'

Lees verder op de Engelse pagina

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.