Universiteit Leiden

nl en

eLaw schuift aan bij de Horizon Europe BIAS webinar over citizen science en AI-technologieën

Op 9 oktober 2023 namen Carlotta Rigotti en Eduard Fosch-Villaronga deel aan de BIAS webinar over citizen science en AI-technologieën, te weten de eerste bewustmakingsactiviteit van het Horizon Europe BIAS Project. Zij bespraken de betrokkenheid van online burgers bij het aanpakken van gender- en intersectionaliteits vooroordelen in AI-systemen in het kader van het Horizon Europe BIAS-project.

Voor het BIAS Consortium kan citizen science een unieke kans zijn om mensen met verschillende achtergronden te betrekken bij het onderzoek en technologische innovatie. Door burgers te betrekken bij het verzamelen en analyseren van gegevens en het oplossen van problemen, is het mogelijk om de collectieve intelligentie van de menigte in te zetten, wetenschappelijke ontdekkingen te versnellen en een beter begrip van onze wereld te bevorderen.

In hun presentatie gingen Carlotta en Eduard in op het deskresearch en kwalitatief onderzoek dat ze de afgelopen maanden hebben uitgevoerd. Het uiteindelijke doel was om nieuwe en geconsolideerde kennis te vergaren over de houding van burgers ten opzichte van de rechtvaardigheid en diversiteit van toepassing van AI op de arbeidsmarkt. Over het algemeen kunnen dergelijke onderzoeksresultaten waardevol zijn voor het begrijpen van het publieke opinie, het identificeren van mogelijke verbeterpunten in AI-toepassingen en het werken aan eerlijkere en onbevooroordeelde systemen.

Jouw stem telt!

We nodigen je graag uit om onze enquête in te vullen over discriminatie, uitsluiting en marginalisering van werknemers die het gebruik van toepassingen van kunstmatige intelligentie (AI) op de arbeidsmarkt soms kan veroorzaken.

Word lid van onze community!

Als je nauwer betrokken wilt zijn bij het BIAS-project, sluit je dan aan bij onze nationale pool van belanghebbenden door op deze link te klikken. 

Op de website van Citizen Science and Artificial Intelligence Technologies kun je meer informatie vinden over het webinar. 

Dit project is gefinancierd door het Horizon Europe programma van de Europese Unie in het kader van de open oproep HORIZON-CL4-2021-HUMAN-01-24- Tackling gender, race and other biases in AI (RIA) (subsidieovereenkomst nr. 101070468).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.