Universiteit Leiden

nl en

Vaktraining Persvoorlichting

Met deze training ontwikkelen de deelnemers het fingerspitzengefühl dat nodig is om de dagelijkse werkzaamheden van persvoorlichter/(junior)woordvoerder goed uit te voeren. De deelnemers vergroten hun praktische vaardigheden en hun inzicht in de politiek-bestuurlijke omgeving en de wijze waarop media werken.

Ben je persvoorlichter of (junior)woordvoerder? Dan speel je een cruciale rol in het verbinden van je organisatie met media en politiek. Deze dynamische functie vraagt om diepgaand begrip van zowel politiek-bestuurlijke context als de werking van het medialandschap. De vaktraining Persvoorlichting/ (junior)woordvoering biedt een unieke kans om je communicatievaardigheden te versterken. Tijdens deze intensieve cursus wordt zowel de theoretische basis als praktische vaardigheden aangereikt om uit te blinken in persvoorlichting en woordvoering binnen een veranderend medialandschap.

Traject op maat

Deze vaktraining is ontworpen om je voor te bereiden op complexe uitdagingen in deze veelzijdige rol. Gedurende vier trainingsdagen, verspreid over twee weken, zal intensief aandacht worden besteed aan communicatie, media en politiek. Onder begeleiding van experts en ervaren docenten pas je de opgedane kennis meteen toe in praktische oefeningen en simulaties.

Vier dagen aan kennisoverdracht en vaardigheidstraining:

De vaktraining duurt vier dagen en is verdeeld over twee weken, twee aaneengesloten dagen per week. Vooraf en tussendoor worden huiswerk- en leesopdrachten opgegeven.
-    23 oktober 2023: begrip van de politiek-bestuurlijke context
-    24 oktober 2023: samenwerking en Organisatie
-    30 oktober 2023: schrijfvaardigheden en crisiscommunicatie
-    31 oktober 2023: omgevingsinvloeden en beeldvoering

Praktische informatie

De training wordt geleid door Karin Donk, een ervaren expert met meer dan dertig jaar ervaring in overheidscommunicatie.

Inschrijven en meer informatie

Meer informatie over deze training en het inschrijfformulier vindt u op de website van Centre for Professional Learning. Vragen over deze opleiding of advies op maat? Neem dan contact met ons op! Centre for Professional Learning is bereikbaar 070 800 9504 op per mail op learning@fgga.leidenuniv.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.