Universiteit Leiden

nl en

Leidse masterstudente Arbeidsrecht is Mr. student-stagiair van de week

Eva Lammers volgt de master arbeidsrecht in Leiden en verwacht najaar 2023 af te studeren. Zij liep haar stage bij JPR advocaten in Deventer en werd bij de start meteen in het diepe gegooid. ‘Er worden geen opdrachten voor je geregeld, die regel je zelf.’

Eva Lammers | foto door:

Leuk vak en interessante docenten

Lammers’ interesse voor arbeidsrecht werd vrijwel meteen gewekt in het tweede jaar van de bachelor Rechtsgeleerdheid. De hoogleraar die het vak doceerde maakte het onderwerp erg levendig en de onderwerpen trokken direct de aandacht van Lammers.

'Twee dagen voor het tentamen pas beginnen met studeren zit er niet meer in.’ 

En nog steeds vind Lammers het juridisch vakgebied geweldig. ‘De hoeveelheid stof die je moet leren tijdens de master voor je tentamens kan af en toe overweldigend zijn. Twee dagen voor het tentamen pas beginnen met studeren zit er niet meer in.’  Daarom is haar tip om je werk wekelijks bij te houden en écht goed te plannen.

De advocatuur hoeft niet hoogdrempelig te zijn

Tijdens haar stage voelde Lammers zich direct thuis bij JPR advocaten. Zij hield zich vooral bezig met het arbeidsrecht, maar ook andere rechtsgebieden passeerden de revue. 'Het is een kantoorbrede stage die je kunt invullen zoals je wil.’

Het belangrijkste dat Lammers tijdens haar stage heeft geleerd is dat de advocatuur niet hoogdrempelig hoeft te zijn. ‘Bij JPR is iedereen aanspreekbaar en je kunt bij alle collega’s terecht. Zo is ook de houding naar cliënten: alle advocaten zijn benaderbaar. Het kantoor geeft je veel vertrouwen, waardoor je leert zelfstandig te werken.' Als laatste tip geeft Lammers mee: ‘wees niet te perfectionistisch. Dit gaat je alleen maar in de weg gaat zitten.’

Lees het volledige interview in Mr.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.