Universiteit Leiden

nl en

Interactieve cursus legal English

Steeds vaker komen Nederlandse advocaten en juristen in aanraking met de Engelse taal, bijvoorbeeld bij het adviseren van Engelssprekende cliënten, onderhandelingen met internationale partijen of deelname aan internationale arbitrage. Effectief en overtuigend communiceren in het Engels vraagt om specialistische kennis van de taal, waarbij het reguliere Engels soms te kort schiet. Beheersing van juridisch Engels is dan ook van groot belang. Dit geldt niet alleen voor internationaal georiënteerde advocaten en juristen die te maken hebben met internationale zaken of cliënten, maar ook voor anderen die misschien een Engelstalige collega heeft, of in gesprek moet met een Engelssprekende vertegenwoordiger van een cliënt. In beide gevallen is het essentieel om kennis te hebben van juridisch Engels.

Legal English

Juridisch Engels gaat verder dan het reguliere Engels. Het gebruik van de juiste Engelse vaktermen is cruciaal bij contact met internationale partners of cliënten. Een aantal juridische vaktermen kunt u niet zomaar in het Engels vertalen. Ook is er een verschil tussen juridisch Engels en zakelijk Engels, beide vormen dient u als juridisch vakspecialist te beheersen.

Tweedaagse interactieve cursus

Tijdens deze tweedaagse interactieve cursus Legal English van Leiden Law Academy en Academisch Talencentrum wordt zowel aandacht geschonken aan de mondelinge als schriftelijke taalvaardigheid in een juridische context. Professionals die deelnemen aan de cursus zullen hun vocabulaire uitbreiden met de juiste Engelse vertalingen van de voor de deelnemer relevante vakterminologie. Ook worden de belangrijkste valkuilen besproken in de Engelse uitspraak, wordt er gekeken naar het effectief schrijven van Engelse brieven en e-mails en wordt aandacht gegeven aan mondelinge taalvaardigheid met behulp van presentaties en rollenspellen. 

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Deze cursus is bedoeld voor rechters, advocaten, notarissen, (bedrijfs)juristen en juridische academici die graag met meer gemak en zelfvertrouwen willen communiceren met hun internationale contacten, of die hun juridische Engels aanzienlijk willen verbeteren. Deelnemers moeten beschikken over een gedegen basiskennis Engels. 

Geïnteresseerd?

Meer informatie over deze cursus en het inschrijfformulier vindt u op de website van Leiden Law Academy

Interesse in een andere taal?

Bekijk ook eens de website van het Academisch Talencentrum en ontdek welke taalcursussen u nog meer kunt volgen.  

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.