Universiteit Leiden

nl en

Esteban Szmulewicz geeft presentatie aan raad voor nieuwe Chileense grondwet

Szmulewicz, een promovendus van de afdeling Staats- en Bestuursrecht, heeft twee online presentaties gegeven over ‘The unitary and decentralized state’ en ‘The need to strengthen the autonomy of the territories in the new Constitution in order to reduce regional inequalities’ aan de raad die over de nieuwe grondwet van Chili zal bepalen.

Beide presentaties gaven het theoretisch kader over de voordelen en nadelen van decentralisatie en de belangrijke variabelen daarvan, alsook de empirische bevindingen over de functionering van decentralisatie in noodsituaties. Deze informatie zal worden gebruikt voor het voorstel van de nieuwe Chileense grondwet.

Wil je meer weten over de presentaties? Klik hier voor meer informatie (in het Engels).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.