Universiteit Leiden

nl en

Marcello Bonsangue nieuwe WD van LIACS

Marcello Bonsangue is vanaf januari 2024 de nieuwe wetenschappelijk directeur van het Leiden Institute of Advanced Computer Science (LIACS). Bonsangue is aangesteld voor vier jaar. Hij volgt Aske Plaat op, die acht jaar lang leiding gaf aan het instituut.

Marcello Bonsangue is hoogleraar Informatica. Daarbij was hij zes jaar lang opleidingsdirecteur, waar hij in augustus 2022 mee stopte. Ook was hij coördinator voor internationale samenwerking en onderzoeksleider van het theoriecluster bij het LIACS. Zijn onderzoek richt zich op het begrijpen hoe we betere en betrouwbare softwaresystemen kunnen bouwen.

Decaan Jasper Knoester is zeer verheugd dat Marcello bereid is de functie van wetenschappelijk directeur op zich te nemen. ‘Het faculteitsbestuur heeft Marcello tijdens zijn periode als opleidingsdirecteur leren kennen als een goed en toegewijd bestuurder en een teamspeler. Hij past uitstekend bij het type leiderschap dat het bestuur voor ogen staat voor de komende jaren. Ik zie ernaar uit met hem samen te werken.’

Enorme groei LIACS in goede banen geleid

Marcello’s komst betekent ook het afscheid van Aske Plaat als directeur. Knoester: ‘Aske heeft de enorme groei van het instituut in de afgelopen acht jaar in goede banen geleid. Dat is echt een grote verdienste waarvoor we hem zeer erkentelijk zijn.’

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.