Universiteit Leiden

nl en

Nederlandse bijdrage aan de ontwikkeling van Afrikaanse landen in de mondiale waardeketen

Economieën zijn wereldwijd steeds meer met elkaar verbonden; de handel in grondstoffen en halffabricaten neemt toe. Veel producten die we in Nederland gebruiken komen oorspronkelijk uit het buitenland en veel producten die we in Nederland maken, zijn bestemd voor andere landen. Vrijwel alle landen om ons heen nemen deel aan de ‘internationale waardeketens’: de weg die een product aflegt voordat het bij de eindconsument terecht komt.

Freya Baetens hoogleraar Europees recht schreef over dit onderwerp een wetenschappelijke factsheet voor de Tweede Kamer. De factsheet verkent op welke wijze Nederland wel en/of niet een bijdrage kan leveren aan de deelname van Afrikaanse landen aan de mondiale waardeketens.

Lees de factsheet hier.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.