Universiteit Leiden

nl en

Maghiel van Crevel in de Poëziekrant over hedendaagse Chinese poëzie

In China is de afgelopen twintig jaar een nieuw soort poëzie ontstaan. Zogenaamde ‘sappeldichters’ beschrijven het leven aan de onderkant van de samenleving. In de Poëziekrant duidt hoogleraar Maghiel van Crevel het fenomeen.

Volgens Van Crevel zijn veel van de dichters binnenlandse arbeidsmigranten. ‘Hun verhaal begint met de trek van platteland naar stad, en als het meezit gaat het over opwaartse mobiliteit. Maar meestal gaat het over armoede, uitbuiting, discriminatie, beschadiging, wurgcontracten, rechteloosheid, bestaansonzekerheid. En sommige van die mensen gieten dat verhaal in gedichten.’

Meer weten?

Lees het hele artikel op de website van de Poëziekrant.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.