Universiteit Leiden

nl en

Reijer Passchier spreekt bij de SER over de digitale transitie

Wat betekent de digitalisering voor de arbeidsmarkt, het bedrijfsleven en de samenleving? Reijer Passchier universitair docent Staats- en bestuursrecht in Leiden en hoogleraar digitalisering en de democratische rechtsstaat bij de Open Universiteit informeerde de SER tijdens een raadsvergadering over dit onderwerp.

Verdere digitalisering en de opkomst van AI maken overheden en enkele grote techbedrijven (Big Tech) nog machtiger dan zij nu al zijn. Zijn onze instituties daar klaar voor? Kunnen zij de democratische rechtsstaat en zijn fundamentele waarden ook in de toekomst borgen? Die vragen staan centraal in het onderzoek van Reijer Passchier.

De lezing voor de SER- raadsvergadering

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.