Universiteit Leiden

nl en

Wie zijn de winnaars van de Psychologieprijzen 2023?

Psychologiedocent van het jaar is Marc Molendijk. De Masterscriptieprijzen zijn voor Kim Houwaart en Linda Bomm. Hans van Lennep wint de PhD Publicatieprijs; Nina Komrij wint de PhD Wild Card: Maatschappelijke Impact. De OBP-prijs is voor het hele Instituutsbureau en Remond Wulff en Sara Borelli winnen de Leiden Psychology Media Award. Gefeliciteerd!

Marc Molendijk: winnaar van de Psychologie Onderwijsprijs 2023

Onderwijsprijs

Marc Molendijk
Student-lid van de MOC Christina Kenter vindt Dr. Marc Molendijk met recht de winnaar: 'Hij houdt toezicht op de specialisatieopleiding Klinische Psychologie en integreert innovatieve onderwijsmethoden zoals het maken van podcasts en het schrijven van essays over romans om klinische scenario's te verbinden met wetenschappelijke literatuur. Deze benaderingen hebben lof geoogst van studenten en het aantal cursusevaluaties verhoogd tot een indrukwekkende 8.5. De impact van Dr. Molendijk reikt ook verder dan het klaslokaal, met opmerkelijke bijdragen zoals het organiseren van een informatieve autismeavond in de Leidse bibliotheek en het begeleiden van studenten bij het winnen van prestigieuze scriptieprijzen.

Kim Houwaart, winnaar van de Masterscriptieprijs 2023.
Linda Bomm, winnaar van de Masterscriptieprijs, met begeleider Daan Schepers

1-jarige Masterscriptieprijs

Kim Houwaart schreef de scriptie 'Painting Descriptions Tailored to Children Influence Their Visual Attention to Art', begeleid door Francesco Walker in de master Applied Cognitive Psychology. Hiervoor deed ze onderzoek in het Rijksmuseum in Amsterdam, waarbij kinderen van 10-12 jaar werden gevraagd om drie verschillende schilderijen en hun beschrijvingen te bekijken terwijl ze een eyetracker droegen.  De jury was onder de indruk van de onderzoeksopzet van de scriptie en de valide onderzoekssetting. Juryleden vonden het concept, waarbij kunstbeschouwing op een nieuwe manier wordt bestudeerd, interessant. 

2-jarige Onderzoeksmaster-scriptieprijs

Linda Bomm schreef de scriptie 'Social Reactions to Women's Sexual Assault Disclosure': The Influence of Gender Identification, Threat, and Observer Gender, begeleid door Daan Schepers in de onderzoeksmaster Social and Economic Psychology.  Linda maakt uitstekend gebruik van visualisatietechnieken om haar uitgebreide data-analyse te presenteren. Aangezien het moeilijk is om met dit onderwerp en in deze omstandigheden te werken, was de jury erg onder de indruk van het resultaat.

 

Hans van Lennep, winnaar van de PhD Publicatieprijs 2023.

Publicatieprijs

Hans van Lennep  (Health, Medical & Neuropsychology): 'The Optimal Learning Cocktail for Placebo Analgesia: A Randomized Controlled Trial Comparing Individual and Combined Techniques'

Nina Komrij, winnaar van de Promovendi Wild Card: Maatschappelijke Impactprijs 2023

 

 

 

 

 

 

Wild card: Societal Impact Prize

Nina Komrij (MSc in Health Sciences): met het Cool Little Kids helpt zij ouders en hun sociaal angstige kinderen. 

 

 

Remond Wulff and Sara Borrelli, winnaars van de Mediaprijs 2023.

 

 

 

 

 

 

Mediaprijs

Remond Wulff and Sara Borrelli
Leidse Psychologiestudenten van het webteam hadden in 2021 de ambitie om een podcast te maken met onze onderzoekers, studenten en docenten over wat zij doen, weten en denken. Want 'podcast is de toekomst', vonden ze. De twee studenten Klinische Psychologie Sara Borrelli en Remond Wulff op Leiden Psychologie Podcast waren een sterk presentatie-duo. 

 

 

Prijs voor ondersteunend personeel 

Het Instituutbureau
De prijs werd toegekend aan het Instituutbureau Psychologie. Deze prijs deed recht aan de teamgerichte samenwerking en inzet van het hele bureau, zeker in een periode zonder afdelingshoofd.

De jury waardeerde de voortdurende inzet en grote toewijding voor onderwijsondersteuning, selectie, onderwijsadvisering, communicatie, commissies en management.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.