Universiteit Leiden

nl en

Fotoverslag: Boekpresentatie 'Ruminations' van Tahir Abbas

Tahir Abbas, hoogleraar Radicalisation Studies bij het Instituut Security and Global Affairs organiseerde een boekpresentatie voor zijn nieuwste boek 'Ruminations: Framing a sense of self and coming to terms with the other’. De boekpresentatie werd op donderdag 15 december gehouden op de Campus Den Haag.

Informatief maar met een persoonlijke insteek, dankzij de boekpresentatie van professor Abbas kan ik niet wachten om Ruminations te gaan lezen.’Camilla Di Mattei

Ruminations is het 17e boek van Professor Tahir Abbas. Hij is ruim 15 jaar bezig geweest met het samenstellen en het is hem tijdens de recente lockdown periode eindelijk gelukt om het af te ronden.

Professor Abbas over zijn nieuwe boek: ‘Ik vond het prettig om de gelegenheid te hebben om na te denken over mijn leven en over een aantal vragen die ik had over identiteit en vertegenwoordiging. Hoewel ik een expert ben in etnische studies en sociale conflicten met een speciale focus op radicalisering en extremisme, houd ik me als socioloog ook bezig met grotere vraagstukken over migratie, identiteit en politiek. Dus het doel van deze exercitie was om een auto-etnografisch verslag te schrijven over wonen in Groot-Brittannië vanaf eind jaren ’70 in de vorige eeuw gebaseerd op mijn persoonlijke ervaringen als moslim met wortels in Kashmir die geboren is in Groot-Brittannië.’

Persoonlijke insteek

De boekpresentatie werd in goede banen geleid door Richard McNeil-Willson. Ahab Bdaiwi, University Lecturer Arabic and Medieval Philosophy and Late Antique Intellectual History, trad op als discussant. Zij hadden allebei het boek net uitgelezen en waren erg enthousiast over dit persoonlijk relaas. Camilla Di Mattei, een van studenten van professor Abbas, was aanwezig bij de presentatie: ‘Informatief maar met een persoonlijke insteek, dankzij de boekpresentatie van professor Abbas kan ik niet wachten om Ruminations te gaan lezen.’

Na de boekpresentatie was er de gelegenheid om vragen te stellen en een gesigneerd exemplaar van het boek aan te schaffen.

Foto impressie

Bekijk de foto’s voor een impressie:

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.