Universiteit Leiden

nl en

Carel ten Cate benoemd tot erelid Nederlandse Vereniging voor Gedragsbiologie

Emeritus hoogleraar gedragsbiologie Carel ten Cate is door de Nederlandse Vereniging voor Gedragsbiologie (NVG) benoemd tot erelid. Hij krijgt deze onderscheiding vanwege zijn inzet voor de vereniging en het vakgebied.

De Nederlandse Vereniging voor Gedragsbiologie werd 30 jaar geleden opgericht voor het bevorderen en verspreiden van kennis over diergedrag. Ze bundelt en vertegenwoordigt de gedragsbiologische onderzoekers in Nederland en is aanspreekpunt voor organisaties als NWO. 

Initiatiefnemer

De benoeming van Ten Cate tot erelid vond plaats op de jaarlijkse wetenschappelijke conferentie van de NVG eind november.  Ten Cate was een van de initiatiefnemers voor de oprichting van de NVG en vervulde diverse functies, waaronder het voorzitterschap. Daarnaast vertegenwoordigde hij het vakgebied in tal van commissies en stichtingen en had hij een belangrijke rol bij het tot stand komen van samenwerking tussen gedragsbiologische verenigingen uit de verschillende Europese landen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.