Universiteit Leiden

nl en

In Memoriam: Stephen Haigh (1957-2022)

Met het overlijden van Stephen Haigh op 9 september 2022 heeft het Instituut Politieke Wetenschap van de Universiteit Leiden een toegewijde en inspirerende docent verloren.

Met grote droefheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van onze collega Dr. Stephen Haigh. Eerder dit jaar werd bij Stephen kanker vastgesteld. Gedurende de zomer werd hij daarvoor behandeld. Stephen wist toen dat er nog veel lijden in het verschiet lag; ook kampte hij met de ernstige neveneffecten van de behandeling. On vrijdag 9 september 2022 beëindigde hij zijn leven.

Een toegewijde en gewaardeerde docent

Stephen—of Steve, zoals zijn collega’s en studenten hem kenden—verzorgde onderwijs in de bachelorspecialisatie International Relations and Organisations en het master’s programma van het Instituut in Den Haag. Hij zal worden herinnerd als een zeer toegewijde en gewaardeerde docent. Steve was gul met zijn tijd, wanneer studenten bij hem aanklopten.

Stephen Haigh
Stephen Haigh (1957-2022)

Steve was als docent zeer professioneel en behulpzaam, altijd constructief en sympathiek in de omgang. Voor Steve stonden zijn studenten op de eerste plek; hij vond het belangrijk dat zij eerlijk worden behandeld en het best mogelijke onderwijs krijgen. Uit zijn ervaring—hij heeft gewerkt in de Verenigde Staten, Canada, Nieuw-Zeeland en in Nederland—putte Steve tal van interessante anekdotes over het les geven aan en begeleiden van studenten in verschillende omgevingen. Tegelijkertijd stond hij open voor en was hij nieuwsgierig naar de ervaringen van zijn collega’s.

Steve zal zeker worden gemist door zijn studenten en collega’s aan de Universiteit Leiden. Nog meer zal hij worden gemist door zijn vrienden en familieleden. Onze gedachten gaan ook uit naar die naasten. Wij wensen hun alle sterkte die nodig is om verder te leven met dit zware verlies. Steve is ons ontvallen, maar hij blijft voor altijd in onze gedachten en herinneringen.

Nicolas Blarel, opleidingsdirecteur master’s, namens het Bestuur van het Instituut Politieke Wetenschap

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.