Universiteit Leiden

nl en

Flora Smit bij VRT over de verdrukkingen in Itaewon

In de wijk Itaewon in Seoul werden mensen massaal verdrukt toen er paniek uitbrak tijdens een Halloween-viering. Promovenda Flora Smit praat hierover bij de VRT.

Itaewon is een populaire plek om uit te gaan, vooral tijdens Amerikaanse feestdagen. Smit stelt dat dit komt doordat in de buurt tot voor kort een Amerikaanse legerbasis stond. Dit verklaard de drukte enigszins, maar ook de geografie van de wijk speelt in deze kwestie mee. 'Itaewon is een prachtige wijk, maar ook heel erg nauw', legt Smit uit. 'Bovendien is er veel reliĆ«f: kleine trapjes en glooiingen. Je zit er makkelijk vast.' 

Meer weten?

Het volledige artikel met Flora Smit is terug te lezen op de website van VRT.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.