Universiteit Leiden

nl en

Esteban Szmulewicz benoemt als Fellow voor Salzburg Global Seminar

Het Salzburg Global Seminar is een onafhankelijke non-profit organisatie opgericht in 1947 met als missie om huidige en toekomstige leiders uit te dagen en zo een betere wereld te creëren. Esteban Szmulewicz nam als Fellow deel aan het programma getiteld ‘Health and Economic Well-being: Gender Equity in Post-Pandemic Rebuilding’. Een initiatief dat ook gesteund werd door de Robert Wood Johnson Foundation.

Esteban Szmulewicz, promovendus bij de afdeling Staats- en Bestuursrecht, was uitgenodigd om te discussiëren over politieke inclusiviteit, afwegingen en deelname binnen de democratie. De nadruk lag op het proces voor het ontwerpen van een nieuwe grondwet in Chili. De voordelen en de uitdagingen die dit met zich meebrengt, waarbij de nadruk gelegd werd op gender gelijkheid en de deelname van vrouwen en gemarginaliseerde groepen binnen de politiek. Binnen deze context, kwamen ook de ervaringen van Tammy Pustilnick, advocaat en voormalig lid van de Chileense Constitutional Convention, die ook als Fellow aan het programma verbonden was, aan bod.

Meer informatie (in het Engels) over de Salzburg Global Seminar.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.