Universiteit Leiden

nl en

Vervaagt de scheidslijn tussen regering en oppositie?

In Nederland werken regerings- en oppositiepartijen regelmatig met elkaar samen. Valt er dan nog wel iets te kiezen, als we naar de stembus gaan en daar onze voorkeur kenbaar maken voor een volgend kabinet? Politicoloog, promovendus én ‘Face of Science’ Rick van Well doet onderzoek naar de vraag wanneer coalitie- en oppositiepartijen in een vertegenwoordigende democratie kiezen voor samenwerking en wanneer zij juist de confrontatie opzoeken. Met zijn onderzoek wil Van Well een breed publiek bereiken. Onlangs verscheen zijn kennismakingsvideo voor en van NEMO Kennislink en de KNAW.

Faces of Science: Rick van Well

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Verder lezen

Meer over Rick van Well en Faces of Science:

‘Mijn belangrijkste drijfveer is nieuwsgierigheid’: politicologiepromovendus Rick van Well gaat aan de slag als ‘face of science’

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.