Universiteit Leiden

nl en

Psychologen van alle markten thuis op het Wijsneusfestival

Een illusionist in de Leidse Hout? Ook dat is Sociale Psychologie op de dag van de intuïtie op 16 september. Psychologen van het Kenniscentrum Psychologie en Economisch Gedrag (KCPEG) vertellen verhalen over hun onderzoek en beantwoorden vragen van Leidenaren. Meedoen aan experimenten is wetenschap aan den lijve ervaren op het Wijsneusfestival. Bekijk het fotoverslag van KCPEG en de video van Postbus71.

Aan Anouk van der Weiden de schone taak om de vragen te beantwoorden die ter plekke zijn ingevuld op de kaarten van Postbus71. Van der Weiden laat de mensen ervaren dat nieuwsgierigheid werkt volgens het omgekeerde U-patroon; hoe meer je weet, hoe nieuwsgieriger je wordt, totdat je genoeg weet. Ze vertelt dat er iets ronds in een doosje zit. Je merkt dat je nieuwsgieriger wordt als je meer te weten komt, totdat ze verklapt dat het een pingpongballetje is. Dan weet je genoeg en geloof je het verder wel. Van der Weiden ging er eerst eens goed voor staan en neemt zo het publiek mee met de vraag of onze lichaamshouding effect heeft op hoe we ons voelen.

Heeft onze lichaamshouding effect op hoe we ons voelen?

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.