Universiteit Leiden

nl en
Suzy Hazelwood
Suzy Hazelwood

Geke Burger over schatten in het Jeugdjournaal

Waar op de zeebodem heb je de grootste kans om een schat te vinden? En als je er een vindt, mag je die dan houden? Op die vragen geeft promovendus Geke Burger antwoord in de serie ‘Uitgezocht’ van het Jeugdjournaal.

Aan de hand van een scheepswrak dat is opgedoken bij Texel in de jaren 80 legt Burger uit dat een ‘schat’ niet altijd uit munten of juwelen hoeft te bestaan. ‘Er zitten heel bijzondere spullen in. We hebben etensresten, lading en schoenen, stukjes van kleding. Voor ons onderzoekers is dat een schat die nog meer waard is dan goud of zilver.’

Meer weten?

Het hele item is te zien op de website van het Jeugdjournaal.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.