Universiteit Leiden

nl en

Drie Leidse wetenschappers winnen IFCS Cluster Benchmarking Challenge

Op de International Federation of Classification Societies (IFCS) conferentie 2022 in Porto hebben psychologen Tom Wilderjans, Jeffrey Durieux en Julian Rossbroich de IFCS Cluster Benchmarking Challenge gewonnen. ZIj schreven de beste paper over benchmarking en wonnen een officiële plaquette en boekenbon van uitgeverij Chapman & Hall/CRC.

Jaarlijks worden er nieuwe methoden voor de voorbewerking, de analysatie en nabewerking van datagegevens uitgebracht.  Om tot een cumulatieve opbouw van kennis over clustering en classificatie van data gegevens te komen, is zorgvuldige aandacht voor benchmarking (vergelijking van analysemethoden) van groot belang. Daarom moeten deze nieuwe methoden uitgebreid en zorgvuldig vergeleken worden met bestaande alternatieven. De IFCS Cluster Benchmarking Challenge is in het leven geroepen om de recente informatie omtrent benchmarking in het clusteren en classificeren van data te kunnen updaten en samen te voegen in een helder overzicht.

Witboek voor benchmarking bij clusteranalyse

Bij de IFCS Cluster Benchmarking Challenge werden auteurs, die na 1 januari 2019 een gepubliceerde of geaccepteerde benchmarking paper hebben geschreven over clusteranalyse, opgeroepen om hun paper in te sturen. De Task Force heeft vervolgens met behulp van deze papers een witboek geschreven, dat de theoretische en conceptuele onderbouwing van benchmarking in clusteranalyse behandelt, en enkele praktische zaken voor het uitvoeren van degelijke benchmarkingstudies benoemt. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.