Universiteit Leiden

nl en

Marit Ruitenberg bij Radio Weetlust over hersenen en beweging

'Genoeg sporten en bewegen, nieuwe dingen blijven leren en proberen, dat helpt allemaal om je hersenen in vorm te houden en cognitieve reserves op te bouwen', vertelt neurowetenschapper Marit Ruitenberg bij Radio Weetlust.

Sleutelstad Radio Weetlust

De hersenen zijn veerkrachtig en beschikken over herstellend vermogen, maar niet in alle gevallen kunnen de hersenen beschadiging weer te boven komen. 'Het is in ieder geval belangrijk om cognitief uitgedaagd te worden.' Luister naar Marit Ruitenberg bij Radio Weetlust (22 juli 2022)

Marit Ruitenberg onderzoekt de rol die de hersenen spelen bij beweging van ons lichaam. Ze is ge├»nteresseerd in de cognitieve aspecten die betrokken zijn bij beweging, het correct uitvoeren ervan en het leren van nieuwe bewegingen en welke breingebieden hierbij zijn betrokken. Om te begrijpen hoe het brein werkt, onderzoekt ze zowel gezonde mensen als mensen met een bepaalde aandoening. Dit maakt het mogelijk om het brein te begrijpen als het goed functioneert en ook wanneer het minder goed functioneert.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.