Universiteit Leiden

nl en

Kiki Zanolie bij NPO Radio 1 over de hersenontwikkeling van adolescenten

Kiki Zanolie weet alles van onze hersenontwikkeling. Alhoewel, vooral van die van pubers. Want In die tijd word je als het goed is niet alleen flexibeler en beter in dingen plannen, maar ook minder egoïstisch. Hoe dat zit vertelt ontwikkelingspsychloog Kiki Zanolie in De nacht van NTR op NPO Radio 1.

NPO Radio 1 - De nacht van NTR

Adolescenten worden steeds pro-socialer naarmate ze ouder worden. Kinderen richten zich nog meer op zichzelf en hun familie maar tijdens de adolescentie wordt die wereld groter, krijgen ze meer sociale contacten en spelen vriendschappen een belangrijkere rol, zo vertelt Kiki Zanolie. 
Twitterende Wetenschapper: Kiki Zanolie over de hersenontwikkeling van adolescenten (28 juli 2022)

Kiki's onderzoeksinteresses zijn gericht op de cognitieve en sociale ontwikkeling tijdens de adolescentie en de relatie met de hersenontwikkeling. Ze is geïnteresseerd in sociale relaties en de rol van sociale status in risicogedrag en gevoeligheid voor afwijzing bij hoogbegaafde en typisch ontwikkelende kinderen en adolescenten. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.