Universiteit Leiden

nl en

Tekort aan docenten Informatica. Kinderen leren te weinig digitale vaardigheden.

Elke dag brengen ze tijd door op hun smartphone, laptop of spelcomputer, maar leren kinderen wel voldoende digitale vaardigheden? Slechts 50% van de middelbare scholen geeft onderwijs op dit gebied. En dit komt met name door een gebrek aan voldoende docenten Informatica.

Felienne Hermans, universitair hoofddocent bij LIACS, liet in EenVandaag haar licht schijnen op dit probleem. Ze legt uit dat er nu al een tekort van 25%  aan ICT-docenten is, wat in 2026 oploopt naar 50%. De minister van onderwijs wil het vak digitale geletterdheid invoeren en dat verergert het probleem. Toch is er een oplossing voor handen.

Meer horen over die oplossing?

Bekijk het EenVandaag-item

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.