Universiteit Leiden

nl en

LUC viert diploma-uitreiking: Class of 2022

Het Leiden University College The Hague (LUC) vierde woensdag 6 juli de diploma-uitreiking van de Class of 2022. 170 studenten ontvingen hun Bachelor of Arts of Bachelor of Science degree's van LUC's interdisciplinaire honours programma Liberal Arts & Sciences: Global Challenges.

Onder de zilverblauwe schittering van een versierde Campus Wijnhaven en 'rooftop-terrace' ontvingen de afgestudeerden hun diploma's onder het applaus van hun gasten waaronder familie, vrienden en geliefden. Dit jaar was de eerste diploma-uitreiking sinds het begin van de pandemie die in volle glorie werd gevierd met een traditionele ceremonie. In een overvol auditorium voor de live ceremonie en een kleinere collegezaal met een livestream, tegenover de hoofdlocatie, namen ongeveer 700 gasten deel aan de viering, die online via een livestream te volgen was voor familie en vrienden die niet aanwezig konden zijn.

Sta op...De tijd is nu!

De ceremonie begon met een formele opening door vertrekkend dean prof. dr. Judi Mesman. Special guest en hoofdspreker Mounir Samuel, een Nederlandse politicoloog, publicist, Midden-Oosten correspondent en auteur met een Egyptische achtergrond riep de volgende generatie afgestudeerden op om actie te ondernemen tegen de meest urgente mondiale uitdagingen: 'de tijd is nu!'. Tijdens de uitreiking van de diploma's presenteerde elke major convener vanuit zijn eigen discipline zijn wereldbeeld aan het publiek.

Wandeling naar Wijnhaven

Op een steenworp afstand van het wooncollege van LUC aan het Anna van Buerenplein, was het Wijnhavengebouw van Campus Den Haag de locatie voor de ceremonie en de persoonlijke viering voor de afgestudeerden en hun gasten. Het Anna van Buerenplein diende als de locatie waar de afgestudeerden werden verwelkomd. Daarna vertrokken ze gekleed in hun toga's in een stoet via het Centraal Station van Den Haag richting Campus Wijnhaven om hun diploma in ontvangst te nemen.

Tekst: Tim Roumen

Het Leiden University College The Hague biedt een breed, flexibel en interdisciplinair residentieel studieprogramma aan op het gebied van Liberal Arts and Sciences met een focus op 'Global Challenges'; de maatschappelijke uitdagingen van de 21ste eeuw. In deze bacheloropleiding specialiseer je je in gebieden zoals wereldpolitiek, economie, bestuur, internationale rechtspraak, menselijke & culturele interactie, volksgezondheid en milieuwetenschappen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.