Universiteit Leiden

nl en

Alumnus Thomas King: 'Naar huis fietsen na een borrel zit er niet meer in'

Aan het woord is Thomas King, alumnus van de bachelor International Studies. ‘Ik woon momenteel in Londen en dat is super! Ik heb de Britse nationaliteit en ben in 2017 naar Nederland gekomen voor de bachelor International Studies. De drie jaar waarin ik in Den Haag woonde en in Leiden studeerde waren onvergetelijk.'

'Ik mis het enorm... Vooral de vrienden van toen die zijn uitgewaaierd naar verschillende delen van de wereld en daar bijzondere dingen doen (hoewel er ook een paar in Londen zitten, wat heel gezellig is). Ik heb dankzij het programma Erasmus+ ook zes maanden gestudeerd aan de Universiteit van Valencia. Ik woonde daar bij een gezin uit Ecuador, en dat was heel goed voor mijn Spaans.’

Een sterke behoefte om iets van de wereld te zien

'Na mijn afstuderen in 2020 besloot ik om weer thuis te gaan wonen in Groot-Brittannië om tijdens de periode van lockdowns te gaan sparen voor mijn masteropleiding. Het was een groot contrast met mijn tijd in de internationale gemeenschap in Den Haag, waar ik allerlei mensen ontmoette met een heel verschillende achtergrond. Ik wist dus dat ik het niet lang zou uithouden in het kleine dorp waar ik ben opgegroeid. Ik heb altijd een sterke behoefte gehad om iets van de wereld te zien en me te verdiepen in andere culturen. Door de opleiding International Studies en het wonen in een stad als Den Haag, in het politieke machtscentrum, ontdekte ik dat ik diplomaat wilde worden. Het was dus een logische vervolgstap voor mij om naar Londen te gaan, het politieke hart van mijn eigen land.'

Trainee bij het Liaisonbureau van het Europees Parlement

'Zodra ik genoeg gespaard had om mijn master International Political Economy aan King's College London te doen, pakte ik de trein naar Londen. Daar voel ik me helemaal op mijn plek. Onlangs ben ik begonnen als trainee bij het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Londen, een ongelofelijk mooie ervaring. Dagelijks werken met topmensen uit het Europees parlement en in mijn opleiding alles leren over internationale organisaties, is voor mij een droom die werkelijkheid is geworden.'

Het zelfvertrouwen om te beginnen aan een internationale carrière

'Ik heb veel te danken aan mijn tijd in Leiden en alle mensen die daar op mijn pad kwamen. Zij hebben me het zelfvertrouwen gegeven om een internationale carrière te ambiëren, en de Universiteit Leiden heeft een heel goede naam in politieke kringen. Ik hoop nog een tijdje in Londen te blijven en bij de diplomatieke dienst van het Verenigd Koninkrijk te gaan werken!'

Mijn lievelingsplek in Londen

'Mijn lievelingsplek is het dakterras van de ambassade van de EU in Londen, waar ik werk. Het uitzicht op de Big Ben en de Houses of Parliament is fantastisch, en er is een goede vibe. Nu het lente wordt, ga ik er soms zitten tijdens de lunch. En na een bijeenkomst op de ambassade drinken we er ook weleens een glas champagne. De Europese Dienst voor Extern Optreden zit ook in dit gebouw, dus ik kom er veel diplomaten tegen en die vertellen me mooie verhalen over hun spannende internationale carrière!'

Ik mis het naar huis fietsen na een borrel!

'Ik moest het meest wennen aan hoe groot de stad is. Dat klinkt misschien stom, maar ik was gewend geraakt aan het gemak waarmee je in Nederland op de fiets stapt en overal binnen pakweg twintig minuten bent. Londen is enorm uitgestrekt en het kost soms heel veel tijd om ergens te komen. Dat is tegelijkertijd ook het mooie aan de stad, want er is zoveel te doen dat het haast niet bij te houden is! Ik vind het geweldig dat Londen zo internationaal is, omdat je er altijd iets kunt leren over andere culturen of er je vreemde talen bij kunt houden. Maar ja, naar huis fietsen na een borrel zit er niet meer in... En dat mis ik wel.'

#baisaroundtheworld in Londen met @thomas_kingg

Alumnus Thomas King voor de deur van zijn nieuwe werkplek
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.