Universiteit Leiden

nl en

Nicole van Os wint AcademieKus

Nicole van Os heeft de AcademieKus 2022 gewonnen. De studiecoördinator en -adviseur, die ook voorzitter is van de Delegatie Werknemersorganisaties in het Lokaal Overleg, wint de prijs vanwege haar inzet om taaldocenten een vast contract te geven, in plaats van in te huren als zzp’er.

De AcademieKus is een initiatief van onderwijsbond AOb, die dit jaar samenwerkte met de actiegroepen Casual Academy en 0.7 om aandacht te vragen voor betere arbeidsomstandigheden in het wetenschappelijk onderwijs.

Kwetsbaar

De jury is lovend over winnares Van Os, die stelt dat het reguliere onderwijs moet worden  verzorgd door docenten met een contract en niet door zzp’ers, omdat zij buiten de cao vallen en daarmee kwetsbaarder zijn dan collega’s. Volgens de uitreikers van de prijs heeft ze zelf het goede voorbeeld gegeven door in kaart te brengen hoeveel zzp’ers het Academisch Talencentrum inzette voor het reguliere onderwijs, bij bijvoorbeeld de BA International Studies en ‘het tij te keren’.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.