Universiteit Leiden

nl en

Klimaatwetenschappers starten Nationaal initiatief klimaatwetenschap

Een breed gezelschap van Nederlandse klimaatonderzoekers verenigt zich in een taskforce om de krachten te bundelen voor integraal klimaatonderzoek en om bestaande kennis beter te stroomlijnen. Onder hen Jan Willem Erisman, de Leidse hoogleraar Environmental sustainability.

Deze groep, opgericht op verzoek van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), brengt nog voor de zomer een rapport uit over de oprichting van een nieuw netwerkinstituut voor wetenschapsbreed klimaatonderzoek. 

De taskforce bekijkt hoe Nederlandse klimaatonderzoekers uit alle vakgebieden hun krachten kunnen bundelen voor een gezamenlijke agenda voor integraal klimaatonderzoek. Ook wil de groep bestaande kennis en kunde beter stroomlijnen. De werktitel voor de taskforce is Nationaal Initiatief Klimaatonderzoek.

Lees verder in het persbericht van de KNAW.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.