Universiteit Leiden

nl en

Een podcast rond de klank van stilte

Pianist en radiomaker Guy Livingston heeft een podcast-serie gemaakt, geïnspireerd door de voorstellingen van ZINDERING, een vijfdaags festival in het kader van Zinderende Stilte.

In elf concerten en twee films kwamen in december vorig jaar tijdens het Zindering festival in Mechelen, verschillende aspecten van stilte aan bod. Van fluisterende gewelven of hartverscheurende stiltes in de poëzie van Alfred Tennyson tot meditatieve muziek van Arvo Pärt of slaapliedjes voor een Filipijnse draak. Van Armeense miniaturen tot het gloeiende trillen van vrouwenstemmen uit Iran. Van een spel met ruis tot een filmessay rond het proces van stil worden.   

Voor zijn podcast interviewde Guy Livingston artiesten en nam enkele concerten op. Dit alles komt samen in een podcast van 5 afleveringen. De voertaal is Engels met enkele fragmenten in het Nederlands.

Beluister hier de eerste aflevering

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.