Universiteit Leiden

nl en

Wim Voermans plaatst vraagtekens bij dubbelrol rechter

Het is aan de president van de rechtbank Amsterdam om te oordelen of de Amsterdamse rechter Michiel de Ridder tegelijk rechter kan zijn en directeur Strafrechtketen bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Dat antwoordt minister Dekker (voor Rechtsbescherming) op vragen van SP-Tweede Kamerlid Michiel van Nispen.

Wim Voermans, hoogleraar Staats- en bestuursrecht vindt: “In deze functie draagt de rechter beleidsmatige verantwoordelijkheid, en stuurt de ketensamenwerking tussen de rechterlijke macht, het Openbaar Ministerie en dergelijke. Je kunt je afvragen of dat een gelukkige combinatie is met het rechterschap. Dit schuurt met de kernwaarde van de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht."

Lees het volledige MR online artikel

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.