Universiteit Leiden

nl en

Kijk terug: Cleveringa lezing Den Haag 2021

De Cleveringa lezing Den Haag werd dit jaar gehouden op 26 november met Carel Stolker en Suzanne Bloks.

De academische vrijheid in de knel?  

De lezing van Carel Stolker ging over de betekenis die de rede van Cleveringa van 26 november 1940 in onze tijd heeft. Terugkijkend op zijn rectoraat concentreerde Stolker zich op de academische vrijheid.  

‘Waarom het volk niet beslist’

De lezing van Suzanne Bloks liet zien dat het ontwerp van onze verkiezingen, referenda en burgerberaden bepaalt en beïnvloedt wat ‘de wil van het volk is’. Er is volgens haar geen wil van het volk onafhankelijk van het ontwerp van democratische besluitvormingsprincipes. Als het volk niet beslist, wie dan wel.....  

Kijk de lezingen hier terug:  

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.