Universiteit Leiden

nl en

Carel Stolker: 'Door woke moeten we niet op eieren gaan lopen'

Wereldwijd is het slecht gesteld met de academische vrijheid. Carel Stolker pleit er daarom voor om academische vrijheid bij de grote internationale rankings op te nemen als kwaliteitsindicator.

Carel Stolker

Tijdens de Cleveringalezing werd bij de Universiteit Leiden stilgestaan bij de academische vrijheid. Carel Stolker, de oud-rector van de universiteit, ging nader in op het begrip ‘academische vrijheid’ en zette uiteen dat dit wereldwijd, maar ook in Nederland, in toenemende mate onder druk staat. Zeker als het gaat om woke, dat ervoor zorgt dat niet meer alles besproken mag worden en waarbij met aangiftes tegen academici wordt gedreigd. 

Lees het hele artikel in ScienceGuide.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.