Universiteit Leiden

nl en

To Research or Not To Research in the Post-disciplinary Academy?

De Interdisciplinaire Onderzoeksgroep ACPA/KABK/KC geeft op zaterdag 16 oktober een performatieve lezing tijdens het congres ‘X-Disciplinarity in Artistic Research and Related Matters’, georganiseerd door de Vilnius Academie van de Beeldende Kunsten in Litouwen.

Studenten en medewerkers zijn welkom om zich tot en met 13 oktober te registreren om deel te nemen aan (gedeeltes van) de online conferentie via Zoom.

Meer dan 70 kunstenaars en onderzoekers zullen fysiek en online deelnemen aan het vierdaagse evenement om te discussiëren over To Research or Not To Research in the Post-disciplinary Academy?, waarbij vragen aan de orde zullen komen over artistiek onderzoek, de aard van de relatie met de academische wereld en met de artistieke praktijk, de cultuursector en de kunstwereld.

De Interdisciplinary Research Group (IRG), bestaande uit vier onderzoekers Jed Wentz (ACPA), Thalia Hoffman (ACPA), Lyndsey Housden (KABK) en Justin Bennett (KC), zal op zaterdag 16 oktober om 10.45 AMS CEST / 11.45 Vilnius EEST een 15' hybride performatieve lezing geven, getiteld 'De Stem; tussen Lichaam en Verbeelding'. 

Als springplank voor deze conferentie wordt het voorstel van Charles Esche gevolgd in het essay 'Include Me Out: Helping Artists to Undo the Art World' waarin Esche schrijft over ‘bepaalde educatieve grondbeginselen’ waaronder ‘anti-specialisatie, anti-isolement, anti-autonomie, en anti-hiërarchie’.[1].

Meer informatie over het congres en het programma vind je hier.


[1] Esche, Charles. 'Include Me Out: Help Artists to Undo the Art World'. In Madoff, S. H. (2009). Art school: (propositions for the 21st century). Cambridge, Mass: MIT Press, p. 102-112.

*Academy of Creative and Performing Arts, Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Koninklijk Conservatorium

Over de Interdisciplinaire Onderzoeksgroep (IRG)

De IRG is een eenjarig pilootproject geïnitieerd door de Academy of Creative and Performing Arts (ACPA) van de Universiteit Leiden, de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) en het Koninklijk Conservatorium (KC) in het kader van een nieuw platform voor onderzoekssamenwerking in en met de kunsten. Dit nieuwe onderzoeksplatform zal in de eerste helft van 2022 worden gelanceerd.

 

Visualisatie van het verband tussen retoriek en muziek. Jed Wentz zal een deel van Steele's Hamlet Soliloquy uitvoeren. Beeld: video still, gerealiseerd door Panos Iliopoulos

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.