Universiteit Leiden

nl en

Zuzana Vikarská presenteert haar onderzoek tijdens de maandelijkse bijeenkomst ‘Food for Thought’ bij het Europa Instituut

Op 3 maart 2021 presenteerde Zuzana Vikarská haar huidige onderzoek bij de ‘Food for Thought’ bijeenkomst van het Europa Instituut.

Ze besprak enkele van haar belangrijkste bevindingen over onderzoek naar identiteiten, waaronder een betoog voor een minimalistische lezing van de identiteitsclausule, een suggestie om terug te keren naar de erg onpopulaire notie van soevereiniteit en een suggestie om duidelijke grenzen te formuleren voor het concept van identiteit, namelijk de grens van de EU haar eigen waarden uit artikel 2 VEU. Ze heeft veel waardevolle feedback ontvangen van haar Leidse collega’s, en zal nu in maart en april haar bijdrage over het onderwerp verder uitwerken en verder deelnemen aan het academische debat met haar collega’s op het Europa Instituut. Het evenement leidde tot een stimulerend debat over het onderwerp.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.