Universiteit Leiden

nl en

Robert Rissmann nieuwe hoogleraar Translationele dermatologie bij LACDR-CHDR

Apotheker - klinisch farmacoloog Robert Rissmann is benoemd tot hoogleraar Translationele Dermatologie. Het Leiden Academic Centre for Drug Research (LACDR) en het Centre for Human Drug Research (CHDR) hebben dit bijzonder hoogleraarschap samen opgezet om hun samenwerking op het gebied van geneesmiddelenonderzoek te versterken.

'Translationele wetenschap betekent dat je bruggen slaat tussen verschillende instituten en specialismen om synergie te creëren,' zegt Rissmann. 'Daarom hebben we een groot netwerk opgezet: een succesvolle reis begint met verbondenheid.' Al tien jaar werkt Rissmann bij het CHDR. Hier ontwikkelt hij nieuwe methoden en strategieën voor klinisch farmacologisch onderzoek in zijn specialisme dermatologie. Door de aanvullende aanstelling bij het LACDR kan hij nu deze klinische kennis van het CHDR combineren met de expertise van de Universiteit Leiden op het gebied van medicijnafgifte en analyse. 

Samen hopen het LACDR en CHDR nieuw onderzoek mogelijk te maken om patiënten beter te kunnen helpen. Daarnaast voorzien beide partners dat de samenwerking de positie van Leiden op het gebied van geneesmiddelenonderzoek nog verder zal versterken.

Lees het gehele bericht in het Engels.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.