Universiteit Leiden

nl en

Harmonie op de savanne: Michiel Veldhuis bij Focus op Radio1

Langs de randen van de Afrikaanse Serengeti groeide de bevolking de afgelopen tien jaar met vierhonderd procent. Het aantal wilde dieren daarentegen nam drastisch af. Van sommige diersoorten bleven er minder dan een kwart over. Ecoloog Michiel Veldhuis onderzoekt of het tij nog te keren is. Hij vertelde erover bij het wetenschapsprogramma Focus op NPO Radio 1.

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de welvaart van de bevolking toeneemt, zonder dat dit ten koste gaat van de natuur en de wilde dieren die daar leven? Het is geen gemakkelijke vraag die ecoloog Michiel Veldhuis probeert te beantwoorden. Afgelopen maandag ontving hij voor zijn onderzoek de KNAW Early Career Award.

Je kunt het radiofragment online terugluisteren: NPO1 Focus - Hoe kunnen mens en dier in harmonie samenleven op de savannes in Afrika?

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.