Universiteit Leiden

nl en

Recordaantal promoties, ondanks coronacrisis

In het jaar 2020 is een recordaantal onderzoekers gepromoveerd aan de Universiteit Leiden. Ondanks de coronacrisis kwam het aantal promoties uit op 447. Precies evenveel als het vorige recordjaar 2018.

Dat er in 2020 toch zoveel promoties hebben kunnen plaatsvinden, is voor een groot deel te danken aan de flexibiliteit van de promovendi zelf. Eind maart en begin april werden de plechtigheden namelijk grotendeels stilgelegd in verband met de zorgwekkende situatie. Halverwege april kregen de promovendi het dringende verzoek om de promotie toch door te laten gaan, maar dan digitaal. 

Veel promovendi gaven gehoor aan deze oproep. ‘We snappen dat dit voor velen teleurstellend kan zijn,’ schreven we in onze corona-update van 22 april, ‘maar anders zullen promoties mogelijk lang - wellicht zelfs tot in het nieuwe kalenderjaar - uitgesteld worden.’ Aan het eind van de lente ontstond gelukkig weer wat extra ruimte om fysiek bij elkaar te komen. Vanaf 1 juni konden bij de promoties bijvoorbeeld weer twintig mensen aanwezig zijn. 

Het aantal promoties per faculteit in 2020
Faculteit Aantal promoties
Archeologie 21
Geesteswetenschappen 76
Geneeskunde 162
Governance and Global Affairs 7
Rechtsgeleerdheid 36
Sociale Wetenschappen 25
Wiskunde en Natuurwetenschappen 120

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.