Karline Janmaat bij Vroege Vogels over tijdsbesef bij apen

Mandrils houden bij hoeveel dagen er verstreken zijn, om zo als eerste bij het nieuwe voedsel te zijn. Karline Janmaat, ARTIS-hoogleraar cognitieve gedragsecologie en bioloog Kavel Ozturk vertellen over het eerste grote onderzoek naar tijdsbesef bij apen, bij VroegeVogels op NPO Radio 1. Beluister ook het interview bij Science071: 'Mandrilapen met Karolingische kralenkettingen?'.

NPO Radio 1 - Vroege vogels

Mandrils kijken klok (3 januari 2021)

Leiden | Amsterdam

Karline Janmaat is als ARTIS-hoogleraar cognitieve gedragsecologie verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Leiden. Met een team van internationale en interdisciplinaire studenten, ARTIS-management en ARTIS-verzorgers onderzoekt Janmaat het gedrag van de dieren in het wild en in ARTIS, en faciliteert ze cognitieve verrijkingsprojecten. Ze vertelt over haar onderzoeksresultaten en dat van haar directe collega's via diverse media, de ARTIS-Academie en het Groote Museum.