Universiteit Leiden

nl en

De Jonge Akademie lanceert stripboek ‘De scarabee en de geheimzinnige ziekte’

'De scarabee en de geheimzinnige ziekte' is een spannend stripboek en lesprogramma voor groep 7 en 8. Het brengt kinderen in aanraking met diversiteit in de wetenschap en draagt spelenderwijs bij aan vaardigheden als begrijpend lezen en onderzoekend leren. Samen met striptekenaar Eva Hilhorst en andere betrokken leden van de Jonge Akademie heeft ook pedagoog Lenneke Alink meegewerkt aan dit boek.

Olivier is ziek geworden na een museumbezoek. Wat is er aan de hand? Komt het door de geheimzinnige vondst die hij daar gedaan heeft, of is het toch een virus? Op weg naar de oplossing van het raadsel, ontmoeten zijn vrienden allerlei wetenschappers: van viroloog tot dataspecialist. In het stripverhaal proberen kinderen, als wetenschappers, te onderzoeken waarom enkelen van hen ziek geworden zijn nadat ze een mummie van dichtbij hebben gezien.

Gratis te bestellen

De scarabee en de geheimzinnige ziekte is gemaakt door De Jonge Akademie en striptekenaar Eva Hilhorst. De Scholierenacademie van de Rijksuniversiteit Groningen heeft hier lesmateriaal bij ontwikkeld. Het stripverhaal en de opdrachtkaarten zijn gericht op leerlingen van groep 7 en 8.

Beide zijn gratis te bestellen voor scholen in heel Nederland.

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Over De Jonge Akademie

De Jonge Akademie is een dynamisch en innovatief platform van onderzoekers uit verschillende disciplines met visie op wetenschap, wetenschapsbeleid en wetenschapscommunicatie. De Jonge Akademie functioneert zelfstandig binnen de KNAW, met een eigen werkplan en verantwoordelijkheid voor haar activiteiten en standpunten. Samenwerking is er vooral op het gebied van advisering en projecten.
Lees meer over de Jonge Akademie ››

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.