Universiteit Leiden

nl en

Tanja Masson: het ruimterecht verandert enorm

Samenwerking is al jarenlang het sleutelwoord bij het utvoeren van succesvolle ruimtemissies. Maar samenwerken kan alleen als je goede afspraken maakt.

Tanja Masson-Zwaan

Voor Tanja Masson-Zwaan is het ruimterecht al tientallen jaren een carrière en een passie, vertelt ze in een interview met KIJK

Het zijn spannende tijden voor haar vakgebied. 'Je kunt het vergelijken met het luchtrecht van vijftig jaar geleden; dat was toen ook zo levendig. Het aantal wetten en regels voor de luchtvaart werd in razendsnel tempo teruggedrongen, waardoor een vliegtuig naar Barcelona pakken bijna net zo makkelijk werd als een treinretourtje Utrecht-Groningen. Juridisch gezien veranderde de luchtvaart daardoor natuurlijk enorm. Die fase gaat het ruimterecht nu in.'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.