Universiteit Leiden

nl en

Podcast: De magie achter een placebo

Soms is een nepmedicijn voldoende om een patiënt te genezen. Maar hoe werkt zo'n placebo precies? En wist je dat er ook een tegenovergesteld effect bestaat, namelijk het nocebo-effect? Psycholoog Stefanie Meeuwis vertelt erover in deze aflevering van Enkeltje Wetenschap.In Enkeltje Wetenschap vertellen wetenschappers van de Universiteit Leiden over de passie voor hun onderzoek. Dat doen ze in minder dan 15 minuten, zodat je de aflevering gemakkelijk luistert in de trein tussen onze universiteitssteden Leiden en Den Haag. 

Benieuwd naar de volgende aflevering? Abonneer je op Enkeltje Wetenschap via de volgende kanalen:

  • Soundcloud
  • iTunes
  • Spotify
  • Castbox
  • Stitcher
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.