Universiteit Leiden

nl en

Subsidie voor software voor medische beeldregistratie Elastix

LUMC-onderzoeker Marius Staring ontvangt een subsidie van 200.000 dollar van het Chan Zuckerberg Initiative om de toegankelijkheid, interoperabiliteit en efficiëntie van de imaging-software Elastix te verbeteren. Daarmee kan hij het populaire, uit 2003 stammende softwarepakket een hoognodige nieuwe impuls geven.

De subsidie is afkomstig uit het CZI Essential Open Source Software for Science-programma, een zeer prestigieus programma om open source scientific computing software te ondersteunen. Staring, onderzoeker bij het Laboratorium voor Klinische en Experimentele Beeldverwerking, Radiologie, is de enige ontvanger van deze subsidie in Nederland.

Onderhoud is nodig

Elastix is wereldwijd een van de meest populaire toolboxen voor medische beeldregistratie met vele tienduizenden gebruikers, maar stamt uit 2003 dus vereist ondertussen wat onderhoud. Staring en zijn collega’s gaan de software beschikbaar maken in de programmeertaal Python, verbeteringen aanbrengen in de performance en het gebruikersgemak vergroten voor mensen die geen imagingregistratie-experts zijn. 

Meer informatie over Elastix is te vinden via elastix.lumc.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.