Universiteit Leiden

nl en

Op zoek naar stoepplantjes met de Hortus

De stadszoektocht naar onopvallende plantjes krijgt veel belangstelling in de media.

Heb je al een stoepplantje gespot op straat? Met een krijtje trekken plantenliefhebbers eropuit om de onderbelichte planten in het straatbeeld wat extra aandacht te geven. Zo laat de Hortus botanicus zien dat plantjes waar je misschien aan voorbij loopt best bijzonder kunnen zijn. Volkskrant, Trouw en Mare besteedden al aandacht aan de nieuwe botanische trend. Ook vertelde Hortus-prefect Paul Kessler in NRC over de waarde van planten herkennen: Onkruid? Dat bestaat niet.

Ook botanisch stoepkrijten?

Op de site van de Hortus kun je veel tips en informatie vinden over hoe je aan de slag kan als stoeplantjesspotter. Op het instagramaccount Stoepplantjes staan nog meer voorbeelden van opmerkelijke stadsnatuur.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.