Universiteit Leiden

nl en

Hoe kan crisiscommunicatie bijdragen aan publiek leiderschap?

In coronatijd staat crisiscommunicatie volop in de belangstelling. Maar crisiscommunicatie is veel meer dan het instrueren van de bevolking in een anderhalvemeter samenleving of het voorbereiden van persconferenties voor ruim 7 miljoen kijkers. Docent Wouter Jong geeft hierover 8 september een online masterclass in samenwerking met het Centre for Professional Learning.

In de online masterclass Public Affairs Crisiscommunicatie gaat crisiscommunicatie specialist Wouter Jong in op de raakvlakken tussen public affairs en crisis communicatie. Daarnaast komt aan bod hoe crisis communicatie bijdraagt aan publiek leiderschap en hoe je als organisatie overeind blijft in de politieke verantwoording na afloop.

Nadrukkelijk zal de combinatie met public affairs in dit centraal staan. Hoe blijf je overeind in de storm, als de publieke opinie over je heenkomt? En wat betekent een crisis voor stakeholder management? Deze vragen passeren in 2½ uur de revue. Deelnemers hebben de mogelijkheid om ter voorbereiding hun meest prangende vragen alvast in te sturen.

Wouter Jong is verbonden aan de universiteit Leiden waar hij het bijvak Crisis communication geeft. In december 2019 promoveerde hij op het onderwerp crisisleiderschap van burgemeesters. In de loop der jaren adviseerde hij talloze burgemeesters, veiligheidsregio’s en gemeenten over de communicatie en lastige beslissingen op momenten die ertoe deden.

De online masterclass PA Crisiscommunicatie vindt plaats op dinsdag 8 september van 10.00-12.30 uur. Prijs: €85,-

Aanmelden

Online Masterclass Crisiscommunicatie: door een bestuurlijke bril

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.