Universiteit Leiden

nl en

Webinarserie fotoboek Why I Cry On Airplanes

Begin dit jaar publiceerde CADS docent Koen Suidgeest zijn fotoboek Why I Cry on Airplanes. In dit boek neemt hij je mee in een visuele vlucht rond de wereld waarin hij veerkrachtige mensen te ontmoet die onder uitdagende omstandigheden leven. Suidgeest besloot de unieke situatie die COVID-19 veroorzaakt te gebruiken om een online serie van 15 korte webinars op te nemen. In elke aflevering brengt hij een van de foto’s uit zijn boek tot leven. Iedere maandag, woensdag en vrijdag om 16.00 uur CET komt er een nieuwe aflevering online.

Suidgeest is op 15 april begonnen met de webinars, dus de eerste afleveringen staan al online. Zoals bijvoorbeeld een aflevering over tienermoeder Sujeylin die haar baby opvoedt in de straten van Managua, Nicaragua. In de webinars gebruikt Suidgeest aanvullend materiaal zoals foto's van video's die nog niet eerder zijn gepubliceerd of hij vertelt verhalen die voor extra context zorgen. De ontroerende verhalen achter de foto’s tonen hoop en bewondering voor de geportretteerden. Elke aflevering duurt tussen de 5 en 10 minuten en is gratis te bekijken via de website Why I Cry On Airplanes

Sujeylin en pasgeboren baby Karla na hun eerste nacht op straat. Managua, Nicaragua, 2019. Uit de documentaire 'Karla's Arrival' (2011). © Koen Suidgeest

Why I Cry on Airplanes - het boek

Het boek Why I Cry On Airplanes is het resultaat van vijftien jaar persoonlijke fotografie vanuit alle hoeken van de wereld. De meeste foto's zijn nog nooit eerder gepubliceerd. Het boek laat de persoonlijke relatie zien die Suidgeest heeft met zijn werk net als de emotionele rol van de terugvlucht naar huis, die als ware functioneert als een overgangsritueel. Tot nu toe zijn er ruim 6.000 boeken verkocht.

Moeder Roda en zoon Michael, Madziabango, Malawi, 2018. Uit de documentaire 'Kulinga Mawa' over overbevolking. © Koen Suidgeest
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.