Universiteit Leiden

nl en

Van Rapenburg Radio tot #Snorona: Leidse studenten ten tijde van het coronavirus

Op 19 maart 2020 kondigde de Universiteit Leiden aan dat er tot het einde van het collegejaar geen fysiek onderwijs meer zal worden gegeven. Een ingrijpend besluit, maar desondanks blijven Leidse studenten positief en proberen ze er het beste van te maken. Hieronder een aantal inspirerende verhalen van Leidse studenten ten tijde van het coronavirus.

Internationaal onderzoek naar coronabeleid

Studenten van het LUMC zijn in samenwerking met buitenlandse wetenschappers een onderzoek gestart naar de genomen maatregelen rondom het coronavirus. In een grootschalige enquête vragen de studenten mensen naar hun mening over de genomen (internationale) overheidsmaatregelen. Ze hopen met deze data een bijdrage te kunnen leveren aan de bestrijding van het virus. Lees verder bij NU.nl.

De studenten die #snorona bedachten om aandacht te vragen voor het Rode Kruis.
De studenten die #snorona bedachten om aandacht te vragen voor het Rode Kruis.

#snorona?

Een groep Leidse studenten heeft het initiatief ‘#snorona’ opgezet. Om aandacht te vragen voor het Rode Kruis in deze moeilijke tijd laten studenten massaal hun snor staan. Middels de hashtag #snorona is het initiatief intussen in heel Nederland bekend. Ook hebben ze inmiddels de Instagrampagina Snoronamovement, waar ze foto’s delen van anderen die hun snor laten staan.  

Gezellig met z’n allen thuis

Met het hele gezin wekenlang thuiswerken is een onontkoombaar gevolg van de coronacrisis. Maar hoe gaat dat in een studentenhuis waar 30 mensen samenwonen? Lees hier hoe het eraan toe gaat in twee Leidse studentenhuizen. 

Hôpital Wallon: ‘Met dertig gasten is het toch een ander verhaal’  

Hooigracht 79: ‘Ongeveer twee derde is nu thuis, de rest is bij hun ouders’  

Bloemen van Minerva

Leden van de Leidse studentenvereniging L.S.V. Minerva hebben woensdag 15 april ruim duizend bloemen uitgedeeld aan Leidenaren. Hiermee wilden zij de website gewoonmensen.nl onder de aandacht brengen. Op deze site kan je je opgeven om mensen te ondersteunen die in deze zware tijden wel wat extra hulp kunnen gebruiken. Lees verder bij het Leidsch Dagblad.

De twee presentatoren in hun studio in het pand van Augustinus, waar Rapenburg Radio wordt opgenomen en uitgezonden.
De twee presentatoren in hun studio in het pand van Augustinus, waar Rapenburg Radio wordt opgenomen en uitgezonden.

Rapenburg Radio

Twee leden van de Leidse studentenvereniging L.V.V.S. Augustinus hebben ‘Rapenburg Radio’ in het leven geroepen. Met het initiatief hopen ze studenten in deze saaie tijden een beetje op te vrolijken. Hun radiogasten zijn divers, zo hebben ze rector magnificus Carel Stolker geïnterviewd, maar ook Dries Roelvink en Barry Badpak! Lees verder bij het Leidsch Dagblad.

Luister hier naar Rapenburg Radio

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.