Universiteit Leiden

nl en

Help het coronavirus in kaart te brengen met LUMC-app COVID Radar

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft de app COVID Radar gelanceerd. Gebruikers krijgen de vraag om regelmatig een korte vragenlijst over hun gezondheid in te vullen, of zij nu ziek zijn of niet. Zo kunnen onderzoekers een goed en actueel beeld krijgen van hoe het coronavirus zich in Nederland verspreidt. Iedereen kan de app downloaden en meehelpen.

De gebruiker vult regelmatig, bij voorkeur dagelijks, een vragenlijst in met in totaal 15 vragen over zijn of haar gezondheid en gedrag. De gegevens worden geanalyseerd en gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Hiermee willen onderzoekers meer zicht krijgen op hoe de epidemie zich ontwikkelt, wie er grotere risico’s loopt, wat het effect van social distancing is en waar en wanneer we een zorgvraag kunnen verwachten. De informatie wordt ook ingezet voor advies over beleid. 

Download de app COVID Radar

Help mee de verspreiding van het coronavirus in kaart te brengen door de app COVID Radar te gebruiken! Iedereen in Nederland kan deelnemen aan dit onderzoek, hoe meer deelnemers hoe betrouwbaarder de data. De app is beschikbaar voor iOS en Android en te downloaden via www.lumc.nl/covidradar.

Gebruikers van de app krijgen ook zelf inzicht in de gegevens via de app: op een kaart van Nederland is per postcodegebied te zien wat de antwoorden van de deelnemers zijn, en hoe deze met de tijd veranderen. Er kan gefilterd worden op de verschillende symptomen waarnaar gevraagd wordt. De dataset met landelijke gegevens is daarnaast beschikbaar voor andere medische instanties en onderzoekscentra. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.