Universiteit Leiden

nl en

Bestuurskundige lessen in crisistijd

In deze voor iedereen vreemde tijd zijn er veel fysieke activiteiten die niet meer door kunnen gaan. De Vereniging voor Bestuurskunde is daarvoor met een oplossing gekomen en is van start gegaan met een ‘Special State of Science (S-SoS)’ reeks.

De ‘Special State of Science (S-SoS)’ reeks werd vorig jaar al geïnitieerd door de Vereniging voor Bestuurskunde en is door de corona crisis nu in een nieuw ‘online jasje’ gestoken. De reeks bestaat uit mini-colleges van hoogleraren uit Nederland en Vlaanderen. In deze mini-colleges van ongeveer 8 minuten worden onderwerpen als wat de corona crisis voor de bestuurswetenschap betekent, en omgekeerd, wat de bestuurswetenschap betekent voor de crisis en handelingsgevolgen besproken. De colleges worden elke maandag, woensdag en vrijdag online gezet waardoor kijkers een nieuwe actuele blik op de crisis krijgen.

De meest recente colleges werden gegeven door Trui Steen over “Big government of Big society”, Uri Rosenthal over “Politiek ten tijde van Covid-19” en Zeger van der Wal over “Publieke managers in crisistijd”. 

Klik hier om de website van de Vereniging voor Bestuurskunde te bezoeken.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.