Universiteit Leiden

nl en
Lipsiusgebouw
Hielco kuipers

Extra collegezalen en vergaderruimtes Lipsius 9 maart in gebruik

Op de tweede verdieping van het Lipsius zijn 3 extra onderwijszalen gerealiseerd. Dit zijn de eerste 3 van de in totaal 23 onderwijszalen die extra in het Lipsius gevestigd worden. Na de oplevering van het vernieuwde Arsenaal en het P.J. Veth-gebouw zijn de 23 extra onderwijszalen in het Lipsius een noodzakelijke tussenstap bij de realisatie van de Humanities Campus.

De 3 extra onderwijszalen op de tweede verdieping van het Lipsius zijn de ruimtes 2.01, 2.06 en 2.07 die vanaf 9 maart in gebruik worden genomen. De verbouwing voor de realisatie van de 23 onderwijszalen in het Lipsius wordt in 4 fases aangepakt, zodat de overlast zo veel mogelijk beperkt blijft. De zalen worden vervolgens gefaseerd opgeleverd. Na de zomer, bij de start van het nieuwe collegejaar worden alle 23 extra onderwijszalen in het Lipsius in gebruik genomen.  

Ook 2 extra vergaderruimtes beschikbaar

Naast de drie extra onderwijszalen zijn ook de vergaderzalen 2.02 en 2.05 voor medewerkers opgeleverd. Ruimte 2.02 is een 6-persoonsvergaderzaal en ruimte 2.05 is een 10-persoonsvergaderzaal. Deze ruimtes kun je reserveren via Zalenbeheer van het UFB. Bekijk de beschikbaarheid van deze zalen in het Zaalreserveringssysteem.  

Bouwen aan de Humanities Campus

Na de oplevering van het vernieuwde Arsenaal en het P.J. Veth-gebouw is de gefaseerde verbouwing in het Lipsius een noodzakelijke volgende stap in de realisatie van de Humanities Campus. Het streven is met de Humanities Campus een aantrekkelijke onderwijsomgeving voor de faculteit Geesteswetenschappen te creƫren waar studenten en medewerkers graag verblijven en elkaar ontmoeten.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Humanities Campus zie de projectsite of stel je vraag via hc-info@hum.leidenuniv.nl

Sfeerimpressie nieuwe collegezalen

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.